CERTIFICAT ENERGÈTIC

El 5 d’abril de 2013 el Govern central va publicar el “Plan Estatal de Fomento del Alquiler de Viviendas, Rehabilitación, Regeneración y Renovación Urbana (2013-2016)”. Així mateix, el 13 d’abril de 2013 s'ha publicat al BOE el Reial Decret 235/2013 pel qual s'aprova el procediment bàsic per a la certificació de l'eficiència energètica dels edificis.
El Reial Decret fixa l'1 de juny de 2013 com a data a partir de la qual serà obligatori disposar del certificat energètic per a edificis o vivendes que es venguin o es lloguin, i per a edificis públics de més de 500 m2.

Disposem del títol d'Especialista en Certificació Energètica pel Col.legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona.

Desde 68,90€ El preu inclou visita, elaboració Certificat, tràmits i registre en l’administració competent (ICAEN) i taxes administratives. Per a locals, oficines i edificis sencers(blocs d'habitatges) CONSULTAR.
(Taxes aprovades al Parlament de Catalunya amb data 22 de gener de 2.014. D’aplicació a partir del 3 de febrer de 2.014)
                                                       
DESCOMPTES ESPECIALS AL FER CERTIFICAT ENERGÈTIC + CÈDULA D'HABITABILITAT
DESCOMPTES PER A VÀRIES VIVIENDES DEL MATEIX PROPIETARI O EN EL MATEIX BLOC ENCARREGADES CONJUNTAMENT.
DESCOMPTES PER A COMUNITATS, API'S, IMMOBILIÀRIES I GESTORIES. NO DUBTEU EN CONSULTAR.

1. QUÈ ÉS LA QUALIFICACIÓ I LA CERTIFICACIÓ D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA D’UN EDIFICI? 

La qualificació energètica és el resultat del càlcul del consum d’energia necessari per satisfer la demanda energètica de l’edifici en condicions normals de funcionament i ocupació. Classifica els edificis dins d’una escala de set lletres, on la lletra G correspon a l’edifici menys eficient i la lletra A l’edifici més eficient, segons el consum d’energia i les emissions de CO2 comparades amb un edifici base de similar tipologia i localització. 
La certificació energètica és el procés pel qual s’atorga una qualificació energètica a un edifici en forma de certificat i d‘etiqueta d’eficiència energètica. 
El certificat energètic és un document que verifica la conformitat de qualificació energètica obtinguda i que condueix a l’expedició de l’etiqueta d’eficiència energètica de l’edifici. 
L’etiqueta energètica és el distintiu que assenyala el nivell de qualificació d’eficiència energètica obtinguda per l’edifici o parts d’edifici. 

2. PER A QUÈ SERVEIX LA CERTIFICACIÓ D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA D’EDIFICIS? 

La certificació energètica proporciona informació útil a l’usuari final sobre el comportament energètic de l’edifici o vivenda que vol comprar o llogar. Alhora, també serveix per oferir opcions a l’usuari de com millorar-ne l’eficiència energètica, mitjançant les recomanacions presents en els certificats d’eficiència energètica d’edificis existents. 
En el cas d’edificis públics, segons la directiva europea 2010/31/UE d’eficiència energètica en els edificis, els edificis ocupats per entitats públiques i freqüentats habitualment pel públic, han de constituir un exemple que els factors mediambientals i energètics es tenen en compte i, en conseqüència, han de ser objecte periòdicament de certificació energètica. 

3. QUINS EDIFICIS TENEN L’OBLIGACIÓ DE TENIR UN CERTIFICAT D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA? 

a) Els edificis o parts d’edificis de nova construcció. 
b) Els edificis o parts d’edificis existents que es venguin o lloguin a un nou arrendatari, sempre que no disposin d’un certificat en vigor. 
c) Els edificis o parts d’edificis en els què una entitat pública ocupi una superfície útil total superior a 250 m2 i que siguin freqüentats habitualment pel públic. 

4. QUINES RESPONSABILITATS SE’N DERIVEN? 

És responsabilitat del promotor o propietari: 
• Encarregar la realització de la certificació d’eficiència energètica a un tècnic certificador. 
• Fer presentar el certificat d’eficiència energètica a l’ICAEN 
   (ho pot delegar en el tècnic certificador mitjançant declaració responsable). 
• Incloure l’etiqueta energètica de l’edifici en tota oferta, promoció i publicitat dirigida a la venda o lloguer. 
• En edificis freqüentats pel públic s’ha d’exhibir l’etiqueta en un lloc visible. 
• Transferir el certificat i l’etiqueta energètica al nou propietari en cas de venda o una còpia d’aquest al llogater en cas de lloguer. 
• Posar el certificat d’eficiència energètica a disposició de les autoritats competents en matèria d’eficiència energètica o d’edificació que així ho exigeixin per inspecció o qualsevol altre requeriment. 
• Conservar la documentació original. 
• Renovar o actualitzar el certificat d’eficiència energètica una vegada expirat el certificat