RESTAURACIÓ DE COBERTES









Les cobertes formen, juntament amb les façanes, els tancaments o envolvents d'un edifici i és molt important definir de manera correcta la tipologia de coberta, les solucions constructives adequades, escollir els materials correctes...tot en funció de la zona climàtica on es troba l'edifici.
Les cobertes inclinades amb encadellats ceràmics i teula redueixen el risc de filtracions a mesura que la seva pendent és major. El principal risc de filtració d'aigua d'aquestes cobertes és el trencament de peces ja sigui per manteniment d'antenes, granisades, inspeccions...
Les cobertes inclinades amb xapes metàl·liques basen la seva efectivitat en el procés muntatge. És important tenir present que les xapes galvanitzades no es poden mecanitzar o tallar ja que perden les seves característiques inicials de protecció contra la corrossió.
Les cobertes planes ja siguin de la tipologia de cobertes calentes o fredes, trepitjables o no, s'han d'impermeabilitzar i els principals punts de risc per filtracions d'aigua són les trobades amb paraments verticals, juntes de dilatació, trobades amb baixants i buneres. Cal tenir molt present que la làmina impermeable no es pot doblar a 90º.
Totes les tipologies de coberta tenen un punt de risc en comú que són les extraccions de fums o xemeneies.
Cal tenir en compte, en edificacions antigues la presència de materials que contenen substàncies perilloses per a la salut de les persones. La presència d'amiant en elements com:
-Canonades, baixants... de fibrociment
-Cobertes amb plaques de fibrociment
-Envans pluvials amb plaques de fibrociment...
És molt important deixar la manipulació, trencament...d'aquests elements per una empresa especialitzada per la perillositat de les emisions de pols d'aquests materials.