SEGURETAT I SALUT


Els treballs de seguretat i salut estan relacionats amb l'aplicació del Real Decret RD 1627/1997 sobre de seguretat i salut a les obres de construcció.
L'Estudi de Seguretat i Salut és un document que forma part del projecte d'execució de les obres que el requereixen. Ha d'estar redactat en base al projecte executiu.
L'Estudi Bàsic de Seguretat i Salut és un document que forma part del projecte d'execució de les obres que el requereixen i només es pot desenvolupar com un capítol més d'aques.
La Coordinació de la seguretat en la fase de projecte té com a objectius:
-Coordinar que, en la concepció, l'estudi i l'elaboració del projecte, es tinguin en consideració els principis generals de prevenció segons l'article 15 de la Llei de prevenció de riscos laborals.
-Elaborar o fer que s'elabori l'estudi de seguretat i salut o l'estudi bàsic de seguretat i salut.
La Coordinació de la seguretat en la fase d'execució de l'obra té com objectius:
-Coordinar l'aplicació dels principis generals de prevenció segons l'article 15 de la llei de prevenció de riscos laborals durant l'execució de les obres.
-Coordinar les activitats de l'obra per garantir que els contractistes i/o subcontractistes apliquin de manera coherent i responsable els principis de l'acció preventiva.
-Coordinar els recursos preventius de l'obra (RRPP)
-Aprovar el Pla de Seguretat i Salut elaborat pel contractista
-Altres actuacions vetllant pel compliment de les activitats preventives